Headerafbeelding

Case 4 | Echtscheiding

‘In voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt.’ Die uitspraak sprak u vele jaren geleden uit. De tijd heeft de zin echter ingehaald. U bent verliefd geworden op een ander. U gaat voor de liefde … 

U wilt verder en vraagt een echtscheiding aan. Heeft u echter in beeld wat de gevolgen kunnen zijn voor uw bedrijf? Uw vrouw is ook nog werkzaam binnen het bedrijf. Wat gaat zij eisen? Wat doet zij met haar aandelen? Hoe zit het met de waarde van die aandelen? Die waarde komt centraal te staan bij de scheiding. Waar komt dit geld vandaan? Is het huis ook niet gekocht met geld uit de zaak? Komt het zover dat u uw huis en uw bedrijf moet verkopen? Alles voor de liefde óf kunt u de continuïteit van de uw onderneming waarborgen, ook in deze noodsituatie?

Een echtscheiding, of u nu wel of niet met huwelijkse voorwaarden bent gehuwd, brengt naast het emotio-nele gevolgen ook zakelijk heel wat met zich mee. De liefde mag toch niet de oorzaak zijn dat uw levenswerk ook eindigt. Is het niet zo dat ieder bedrijf een goed vervolg verdiend … ook uw bedrijf na een echtscheiding? U kunt maar beter voorbereid zijn!

citaat
draad en naald
draad en naald